ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ

Τα καρόπυζια είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό πιάτο με ιδιαίτερη γεύση και ιστορία.
Φτιάχνονται κυρίως με καρότα και αρακά, συνήθως μαγειρεμένα με ντομάτα και κρεμμύδι.
Αποτελούν ένα υγιεινό και νηστίσιμο φαγητό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.
Συχνά σερβίρονται με ελαιόλαδο και λεμόνι για έξτρα γεύση και φρεσκάδα.
Τα καρόπυζια μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά για να δέσουν τα αρώματα.
Είναι ιδανικά για χορτοφάγους και για όσους προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή.

Το πιάτο αυτό θυμίζει οικογενειακά τραπέζια και παραδοσιακές αξίες. 


Η ιστορία των καρπουζιών !

Το καρπούζι έχει μακρά ιστορία που ξεκινά στην αρχαία Αφρική, πιθανότατα στην περιοχή γύρω από το Νείλο. Οι αρχαιότερες ενδείξεις καλλιέργειάς του εντοπίζονται στην Αίγυπτο, πριν από περίπου 4.000 χρόνια, όπου εμφανίζεται σε τοιχογραφίες τάφων. Από εκεί διαδόθηκε στην υπόλοιπη Μεσόγειο και την Ασία. Στην Ελλάδα το καρπούζι είναι γνωστό από την αρχαιότητα και το όνομά του προέρχεται από τα τουρκικά ("karpuz"). Οι Άραβες και Πέρσες το καλλιέργησαν εκτενώς τον Μεσαίωνα. Στην Αμερική έφτασε με τους σκλάβους από την Αφρική. Σήμερα, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα παγκοσμίως, γνωστό για τη γλυκιά, δροσερή γεύση του.

© 2025 Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Κανένα δικαίωμα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε